Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 18. mart 2015. 18:02

Održana 82. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Tema - Aktuelna situacija i određivanje Odbora povodom novonastale situacije u Bijelom Polju, a odnosi se na radikalan štrajk glađu porodice beba inficiranih u bjelopoljskoj bolnici.

Poslanici Janko Vučinić, Emilo Labudović, Radovan Asanović, Neven Gošović i Srđan Perić, u skladu sa članom 63 Poslovnika Skupštine Crne Gore, 16. marta 2015. godine su uputili predsjedniku Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, Zoranu Jeliću, zahtjev za hitno zakazivanje sjednice Odbora.

Nakon konstruktivne rasprave odlučeno je da:

1. Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje zahtijeva od ministra zdravlja da najhitnije otputuje u Bijelo Polje, razgovara sa članovima Upravnog odbora Opšte bolnice Bijelo Polje, njenim menadžmentom i roditeljima kako bi se našlo rješenje, na zakonu zasnovano i da o tome najkasnije do četvrtka, u 18 sati (19. marta 2015. godine) obavijesti Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

2. Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje apeluje na roditelje beba inficirnih u bjelopoljskoj bolnici, koji štrajkuju ispred Opšte bolnice u Bijelom Polju, da obustave dalji štrajk i ne narušavaju svoje zdravlje.