Odštampajte ovu stranicu
utorak, 05. maj 2015. 15:33

Održana 90. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Današnja śednica održana u Centru za djecu i mlade ,,Ljubović’’ Podgorica

Današnja 90. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, održana je u Centru za djecu i mlade ,,Ljubović’’ Podgorica. Poslanik Srđan Perić, član Odbora, uputio je zahtjev Odboru za održavanje śednice u prostorijama Centra za djecu i mlade ,,Ljubović’’ kako bi se članovi Odbora upoznali sa stanjem u Centru.     

Tokom konstruktivne rasprave, naročiti osvrt je dat na materijalne uslove, odnos štićenika sa roditeljima i metodološku obučenost.

Direktorica Centra za djecu i mlade ,,Ljubović’’ Mirjana Đurić naglasila je da u Centru djeca borave do navršene 21. godine života, nakon čega se vraćaju opštinama iz kojih dolaze, mada nerijetko iskazuju otpor povratku. Članovi Odbora su se složili, da je problem upravo u tom ograničenom boravku štićenika u Centru, te da je potrebno djelovati u tom pravcu i iznaći mogućnost nadzora nad štićenicima Centra  i nakon izlaska iz njega.

Nakon završene śednice članovi Odbora, obišli su prostorije u kojima štićenici borave  i tom prilikom su se uvjerili da borave u adekvatnim uslovima.