Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 05. novembar 2015. 15:53

Održana 107. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor razmotrio tri tačke dnevnog reda

Na danas održanoj 107. śednici Odbor je razmotrio tri amandmana na Predlog zakona o zdravstvenom osiguranju i to:
- amandman koji su podnijeli poslanici: Zoran Jelić, Marta Šćepanović, Halil Duković, Maida Bešlić, Jasmin Sutović i Radovan Obradović i
- dva amandmana koje je podnio poslanik Andrija Popović.
Predstavnici predlagača zakona su prihvatili amandman koji su podnijeli poslanici: Zoran Jelić, Marta Šćepanović, Halil Duković, Maida Bešlić, Jasmin Sutović i Radovan Obradović, pa shodno članu 150 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore, postaje sastavni dio Predloga zakona i o njemu Skupština posebno ne odlučuje.
Dva amandmana koje je podnio poslanik Andrija Popović, predstavnik predlagača zakona nije prihvatio. Takođe, amandmani nijesu prihvaćeni ni od strane Odbora.
Odbor je razmotrio i jednoglasno usvojio izvještaj sa kontrolnog saslušanja koje je održano na 100. śednici Odbora, povodom tragičnog događaja u fabrici oružja „Tara“ u Mojkovcu.

Takođe, Odbor je razmotrio i jednoglasno usvojio predlog zaključaka sa 105. śednice koja je bila posvećena temi: „Dostupnost, sadržaj i analiza rezultata briseva bolnica na teritoriji Crne Gore”.

Članovi Odbora su se upoznali sa predstavkom za razmatranje Izvještaja Državne revizorske institucije o „Efikasnosti korišćenja sredstava od doprinosa za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom”, koju je uputilo Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore.