Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 29. septembar 2016. 23:03

Završena trodnevna studijska pośeta delegacije Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Švedskoj

Poslanici Izet Bralić, Novica Stanić i Radosav Nišavić - članovi Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje su od 27. do 29. septembra 2016. godine, boravili u studijskoj pośeti Kraljevini Švedskoj, u Štokholmu.

Prvog i drugog dana pośete, delegacija je obišla Parlament Kraljevine Švedske (Riksdag), u kom su se crnogorski poslanici sastali sa  poslanicima, članovima delegacije Švedske u OEBS-u Margaretom Cederfelt, predśednicom delegacije Švedske u OEBS-u i Goranom Petersonom, članom delegacije Švedske u OEBS-u.

U okviru studijske pośete delegacija Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje sastala se i sa članovima Odbora za zdravstvo i socijalno staranje, Odbora za socijalno osiguranje švedskog Parlamenta, članovima Odbora za tržište rada i Odbora za vanjske poslove Parlamenta Kraljevine Švedske. Delegacija je obišla i demokratske radionice tamošnjeg Parlamenta kojom prilikom su se sastali i sa  Adersom Norinom, zamjenikom generalnog sekretara i šefom Odjeljenja za parlamentarne zapise.

Na kraju pośete Parlamentu Kraljevine Švedske upriličen je sastanak i sa Bjornom von Sidovom, potpredśednikom Ustavnog odbora.

Poslanici Izet Bralić, Novica Stanić i Radosav Nišavić trećeg dana studijske pośete obišli su  Ministarstvo za zapošljavanje i Ministarstvo za zdravlje i socijalna pitanja Kraljevine Švedske i prilikom ovih pośeta imali niz sastanaka sa predstavnicima tih ministarstava.  

 

Galerija slika