Odštampajte ovu stranicu
utorak, 28. april 2015. 08:50

XVII Cetinjski parlamentarni forum

Cetinjski parlamentarni forum ‘’Ljudska prava i rodna ravnopravnost u sektoru bezbjednosti i odbrane’’ počeće danas na Cetinju, u organizaciji Skupštine Crne Gore, u saradnji sa misijom OEBS-a u Crnoj Gori.

Sedamnaesti Cetinjski parlamentarni forum koji će se održati od 28-29. aprila 2015. u Vladinom domu na Cetinju otvoriće, sa početkom u 9.30 sati, predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, predśednik Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država  Margaret Uyehara kao i direktor Kancelarije generalnog sekretara OEBS-a, ambasador Marcel Pesko. 

Sedamnaesti Cetinjski parlamentarni forum obuhvatiće teme: Ljudska prava i osnovne slobode za pripadnike bezbjednosnih i oružanih snaga, Rodna ravnopravnost i upravljanje sektorom bezbjednosti i njegova reforma, Zakonodavni i institucionalni okvir, obuke iz oblasti ljudskih prava i rodne ravnopravnosti u praksi.

Ovogodišnji CPF će okupiti članove parlamentarnih odbora za bezbjednost i odbranu kao i odbora za rodnu ravnopravnost zemalja regiona, članica CPF, kao i predstavnike istaknutih međunarodnih organizacija. Drugog dana rada foruma učesnici će usvojiti zajedničku Deklaraciju.

Cetinjski parlamentarni forum predstavlja autohtonu regionalnu inicijativu parlamentarne saradnje zemalja Jugoistočne Evrope na putu evropskih integracija i važan je vid podsticanja i promovisanja parlamentarnog dijaloga između zemalja regiona.

*Ukoliko članovi vaše  medjske ekipe nijesu akreditovani za praćenje skupštinskih događaja mogu to uraditi u pisanoj formi  do 9 sati na: press@skupstina.me  ili na fax: 245-125.  

pdfA G E N D A