Odštampajte ovu stranicu
petak, 29. maj 2015. 21:29

Odjeljenje za odnose sa javnošću i protokol: Saopštenje

Povodom informacija da su prostorije, koje koristi dio Službe Skupštine Crne Gore, u ulici Novaka Miloševa, kontaminirane od posljedica požara koji se u dvorištu te zgrade dogodio u noći između ponedjeljka i utorka, u cilju istinitog informisanja dužni smo da saopštimo sljedeće:

S obzirom na nestanak struje i vode, kao i na ostale pojave koje su prouzrokovane tim požarom, službenici/ce Skupštine Crne Gore koji rade u ovim prostorijama obaviješteni su da ne dolaze na posao, u utorak i srijedu, 27. i 28. maja ove godine, dok se ne uspostavi redovno funkcionisanje. Za zaposlene za koje proces rada zahtijeva neodložno prisustvo, obezbijeđeni su uslovi za rad u zgradi Skupštine, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, o čemu su takođe informisani.

Danas, 29. maja 2015. godine niko od zaposlenih, koji imaju kancelarije u ulici Novaka Miloševa, nije se obratio generalnom sekretaru Skupštine sa pritužbom vezanom za izloženost  kontaminaciji i ostalim štetnim posljedicama prouzrokavanim požarom.

U međuvremenu realizovane su i obavljaju se sve potrebne radnje da se prostorije osposobe za rad. Uspostavljeno je nesmetano funkcionisanje električne energije i vode.

U okviru mjera sanacije prostorija, Uprava za imovinu obaviještena je i o potrebi promjene napuklih stakala na prozorima.

Osim toga, zatraženo je i od Centra za ekotoksikološka ispitivanja da izvrši neophodnu analizu prostorija, kako bismo sa sigurnošću utvrdili da ne postoje smetnje za zdravlje zaposlenih i za uspostavljanje redovnog procesa rada. Zavisno od rezultata analize, biće preduzete odgovarajuće mjere.

Predstavnici medija, kao i zainteresovana javnost mogu izvršiti uvid u stanje ovih prostorija.