Odštampajte ovu stranicu
utorak, 31. maj 2016. 13:31

Delegacija Skupštine Crne Gore učestvovala na Interparlamentarnoj konferenciji u Briselu

Tema „Interakcija političkih grupa, partija i vlade u procesu evropskih integracija“

Četvoročlana delegacija Skupštine Crne Gore učestvovala je na Interparlamentarnoj konferenciji „Interakcija političkih grupa, partija i vlade u procesu evropskih integracija“, koja je u organizaciji Evropskog parlamenta održana juče i danas u Briselu.

Na konferenciji je istaknuta važnost održavanja susreta ove vrste na kojima predstavnici zemlja kandidata i poslanici Evropskog parlamenta imaju priliku da razmijene mišljenja, stavove i dileme sa kojima se suočavaju.

Teme koje su bile u fokusu sastanka su uloga partija u procesu EU integracija, političke partije u parlamentima, odnos vlasti i opozicije, transparentnost, etički kodeks poslanika, kao i važnost povezivanja poslanika sa građanima.

Tokom diskusije učesnici su razmijenili mišljenja i iskustva i predstavili izazove sa kojima se zemlje kandidati suočavaju na putu ka Evropskoj uniji iz ugla poslanika i uloge parlamenata u ovom procesu. Posebna pažnja bila je posvećena i problemima sa kojima se EU trenutno suočava, kao što je aktuelno pitanje migracija.

U Delegaciji Skupštine Crne Gore bile su poslanice Žana Filipović, Ljerka Dragičević, Snežana Jonica i  poslanik Izet Bralić.