Odštampajte ovu stranicu
petak, 02. septembar 2016. 12:41

Poslanica Ljerka Dragičević održala sastanak sa predstavnicima ZIKS-a

Poslanica HGI-a u Skupštini Crne Gore i šef Kluba poslanika albanske partije FORCA, HGI i LPCG Ljerka Dragičević sastala se danas sa predstavnicima ZIKS-a , predsjednikom Sindikata, Nenadom Rakočevićem i članom Glavnog odbora Sindikata, Predragom Spasojevićem.

Oni su iznijeli svoj problem koji se odnosi na Zakon o zaradama u javnom sektoru, u kojem oni, kao zaposleni u ZIKS-u, nijesu prepoznati. Zato oni traže izmjene i dopune Zakona o zaradama u javnom sektoru.

S obzirom na to da se  poslovi koje obavljaju svi zaposleni u ZIKS-u ne mogu mjeriti u odnosu na druge zaposlene u javnom sektoru, oni su naveli - da je potpuno opravdano da budu prepoznati i da se njihova zarada reguliše posebnim aktom.

Takođe, smatraju da bi Ministarstvo pravde u čijoj su nadležnosti, trebalo da Ministarstvu finansija uputi Predlog izmjena i dopuna Zakona o zaradama u javnom sektoru, te da u saradnji sa Sindikatom ZIKS-a pripremi i adekvatnu uredbu o visini koeficijenta za zaposlene u ZIKS-u, a isto mogu da urade i poslanici.

Poslanica Dragičević će ih podržati u tome.