Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 11. decembar 2013. 09:22

Sedmi sastanak Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) počinje danas u Strazburu

Poslanici Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta na sastanku POSP-a razmotriće aktuelna pitanja u Crnoj Gori  

Na Sedmom sastanku POSP-a koji će biti održan 11. i 12. decembra u Strazburu, poslanici Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta razgovaraće o sljedećim temama: praćenju preporuka usvojenih na šestom sastanku POSP-a u Podgorici, sprovođenju zakonodavstva u borbi protiv organizovanog kriminala i sudskoj praksi u ovoj oblasti, instrumentima za borbu protiv korupcije, uključujući politike i praksu u vezi sa javnim nabavkama, zaštitom novinara istraživača i „zviždača“ i zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Delegaciju Skupštine Crne Gore koja učestvuje na Sedmom sastanku POSP-a čine kopredśedavajući Ranko Krivokapić, zamjenik predśedavajućeg Slaven Radunović i članovi odbora: Suljo Mustafić, mr Milutin Simović, doc. dr Miodrag Vuković, Obrad Mišo Stanišić, Mevludin Nuhodžić, Nada Drobnjak, mr Damir Šehović, Koča Pavlović, Predrag Bulatović, Darko Pajović i mr Dritan Abazović.

Parlamentarni odbor Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje obrazovan je u junu 2010. godine, nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Čine ga po četrnaest članova iz Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta.