Odštampajte ovu stranicu
utorak, 25. mart 2014. 07:22

Danas počinje sastanak Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP)

Osmom sastanku Parlamentarnog odbora EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), koji se održava u Podgorici, kopredśedavaće predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i predśedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Crnom Gorom, Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Kosovom Eduard Kukan.

U uvodnom dijelu, prisutnima će se obratiti i potpreśednik Vlade Crne Gore i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, ambasador Republike Grčke u Crnoj Gori Nj.E. Ilias Fotopoulos, u ime predśedavanja Savjetu Evropske unije, i šef Jedinice za Crnu Goru i Island Dirk Lange, u ime Evropske komisije.

Na osmom sastanku POSP-a poslanici Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta razgovaraće o trenutnom stanju pristupnih pregovora i odnosa između Evropske unije i Crne Gore, o praćenju preporuka usvojenih na prethodnom sastanku održanom u Strazburu, o nasilju nad novinarima, o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i o javnim finansijama i ekonomskim reformama. Kao i na svakom sastanku POSP-a, na dnevnom redu je i Prijedlog deklaracije i preporuka, čije je razmatranje predviđeno drugog dana sastanka.

Na konferenciji za novinare zakazanoj za śutra, 26. marta 2014. godine, u 12.30 sati, govoriće predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i predśedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Crnom Gorom, Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Kosovom Eduard Kukan.

Parlamentarni odbor Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje, obrazovan je u junu 2010. godine nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Ovaj odbor čine po četrnaest poslanika Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta.

Osmi sastanak Parlamentarnog odbora EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) biće održan danas, u terminu od 15.30 do 18.30 sati i u śutra, 26. marta 2014. godine, u terminu od 9.00 do 12.30 sati, u Velikoj sali Skupštine Crne Gore.

Novinari, snimatelji i fotoreporteri koji nemaju stalne akreditacije, za ovaj događaj mogu se akreditovati do 11.00 sati, putem faxa: 245-125 ili elektronskom poštom na adresu: press@skupstina.me