Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 24. septembar 2015. 17:00

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore susreo se u Zagrebu sa generalnom sekretarkom Hrvatskog sabora

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Siniša Stanković se danas u Zagrebu sreo sa Lidijom Bagarić, generalnom sekretarkom Hrvatskog sabora.

Tokom susreta Stankovića i Bagarić ukazano je na dobre odnose i sadržajnu saradnju Skupštine Crne Gore i Hrvatskog sabora, te je ocijenjeno da postoji dodatni prostor koji treba iskoristiti za saradnju i razmjenu iskustava u dijelu nadležnosti koje stručne službe imaju u pogledu unaprjeđenja uslova rada poslaničkih klubova i poslanika, u stručnom i administrativno-logističkom aspektu.

Generalni sekretar crnogorskog Parlamenta Siniša Stanković je ovom prilikom istakao da Služba Skupštine bilježi kontinuirani razvoj u kadrovskom i stručnom smislu, te da su značajna iskustva Hrvatskog sabora u pretpristupnom procesu i nakon punopravnog članstva u zajednici evropskih država.

Generalna sekretarka Lidija Bagarić je prenijela spremnost Službe Sabora da intenzivira saradnju i razmjenu iskustava sa crnogorskim Parlamentom, ocijenivši da svježe iskustvo Hrvatske u pristupanju EU može biti vrlo korisno za Crnu Goru.

Na sastanku su istaknuti i pozitivno ocijenjeni napori i rezultati koje oba parlamenta postužu u jačanju ustavne funkcije nadzora izvršne vlasti, kao i posvećenost u stručnoj izgradnji službe. Sagovornici su ocijenili da je potrebno krenuti sa inicijativom pronalaženja modela za monitoring implementacije usvojenih zakona, te da, u tom procesu, treba uključiti Evropski parlament.