Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 27. oktobar 2014. 15:13

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić razgovarao sa čelnicima opštine Pljevlja

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić,  boravio je  u radnoj posjeti opštini Pljevlja

Čestitajući na izboru predsjedniku opštine Mirku Đačiću i njegovim saradnicima, Mustafić je kazao da se od lokalne uprave očekuju rezultati, koji će doprinijeti efikasnijem radu loklane uprave i privrednom oporavku Pljevalja .

Mustafić je naglasio da je najvažnija zakonitost rada lokalne uprave, te njena efikasnost koja će biti okrenuta svim gradjanima.

Takođe, potpredsjednik Mustafić je naglasio potrebu da iskoriste prirodni, društveni, kluturni I privredni potencijali koje ima opština Pljevlja, kako bi se kroz održive projekte i infrastrukturna ulaganja podstakao razvoj i zaustavilo  iseljavanje stanovništva.

Predsjednik opštine Pljevlja, Mirko Đačić, istakao je važnost jačanja komunikacije i odnosa koji doprinose u efikasnijoj saradnji među državnim i lokalnim institucijama.

Đačić je naveo da se lokalna uprava opštine Pljevlja bori sa dva najveća problema, a to su loša infrastruktura i problem velikog broja nezaposlenih lica. Kazao je i da će loklana uprava dati puni doprinos održivim projektima za povećanje zaposlenosti, izgradnju putne infrastrukture, očuvanje  arhitekture i aimbijentalnog uredjenja, za bolje komunalno opremanje, kao i bolju valorizaciju prirodnog potencijala.