Odštampajte ovu stranicu
utorak, 28. oktobar 2014. 12:36

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić primio predstavnike Inicijative mladih za ljudska prava

Predstavnici Inicijative predstavili ideju o mogućnostima za osnivanje  Regionalnog programa razmjene mladih u zemljama Zapadnog Balkana

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić primio je predstavnike Inicijative mladih za ljudska prava:  Edina Koljenovića iz Gradjanske alijanse Crne Gore,  Anitu Mitić i Jasminu Lazović predstavnice Inicijative mladih  iz Beograda.

Predstavnici Inicijative predstavili su potpredsjedniku Mustafiću ideju o mogućnostima za osnivanje  Regionalnog programa razmjene mladih u zemljama Zapadnog Balkana.

Oni su istakli da mreža nevladinih organizacija iz Crne Gore, Hrvatske,Bosne i Hercegovine, Kosova i Srbije od svog osnivanja 2003. godine, radi na razmjeni  mladih u zemljama bivše Jugoslavije. Takođe, naveli su  i da se zalažu se za institucionalizaciju  programa  razmjene,  koji bi dobio podršku zvaničnih institucija  i napravio  prostor  za prevazilaženje  brojnih prepreka za  saradnju  među univerzitetima, omladinskim klubovima ,  kancelarijama i brojnim drugim organizacijama koje okupljaju  mlade.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, naglasio je važnost  izgradnje tolerancije  među mladima i stvaranja uslova za povezivanje  mladih ljudi  koji neće imati predrasuda prema susjedima na Balkanu. On je iskazao punu  podršku ovoj inicijativi i njenim ciljevima i dodao da je potrebno  napraviti dobar  i funkcionalan model povezivanja, koji će uključiti  zvanične institucije i nevladin sektor, kao i sve druge zainteresovane društvene subjekte.

Potpredsjednik Muistafić je predložio da o ovoj ideji i modelima ubuduće treba razgovarati i na  tematskim konferencijama i panelima, gdje bi bili uključeni svi nocioci ovog procesa, uz podršku nadležnih parlamentarnih tijela.