Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 05. mart 2015. 12:40

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić primio delegaciju iz Kazahstana

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić sastao se sa potpredsejdnikom Donjeg doma parlamenta Republike Kazahstan i specijalnim izaslanikom predsjednika republike Kazahstan Sergeja Dujašenka (Sergey Dyachenko).

Mustafić je ukazao da je Crna Gora posvećena evropskim i NATO integracijama, ekonomskim i pravnim reformama, te da je otvorena za dobrosusjedsku i prijateljsku saradnju.

Mustafić je kazao da postoji mogućnost široke saradnje u oblastima trgovine, turizma, saobraćaja i kulture, ali da je potrebno raditi na potpisivanju odgovarajućih sporazuma.

„Poseban značaj imaju parlamenti i njihova saradnja koju treba intenzivirati kroz neposredne kontakte i kroz regionalne inicijative. Treba uspostaviti grupe prijateljstava kako bi se nadogradila postojeća parlamentarna saradnja, a ona će otvoriti veće mogućnosti saradnje u ekonomskoj, privrednoj i društvenoj sferi“ – kazao je Mustafić.

Mustafić je kazao da se kroz obostarnu podršku i saradnju u međunarodnim organizacijama mogu još više unaprijediti odnosi dvije države.

Potpredsjednik Donjeg doma parlamenta Republike Kazahstan Sergej Dujašenko je izrazio zahvalnost na toplom prijemu tokom svog boravka u Crnoj Gori iskazavši spremnost za saradnju.

Dujašenko je ukazao da Kazahstan prednjači u srednjeazijskom regionu u ekonomskom rastu, koji mjeren investicijama iznosi 8%, te da postoji potencijal za intenzivnu saradnju u oblasti privrede.

„Od 2006. godine naši odnosi su usmjereni putem razvoja na svim poljima. Naročito je važno nastaviti dobre relacije na polju trgovine i ekonomije, jer upravo Kazahstan je zemlja koja doživljava ekonomski razvoj. Važno da je naši konkati budu češći i da ih bude što više“ – naglasio je Dujašenko.  

Galerija slika