Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 30. april 2015. 12:46

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić sastao se sa predsjednikom opštine Plav Orhanom Šahmanovićem

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić danas je boravio u posjeti Plavu gdje se susreo sa predsjednikom opštine Orhanom Šahmanovićem.

Potpredsjednik Mustafić je istakao potrebu unaprijeđenja zakonske regulative sa ciljem privlačenja investicija u svrhu oživljavanja privrednih aktivnosti u Plavu i drugim nerazvijenim sredinama u Crnoj Gori.
- Jedan od prioritenih ciljeva jeste prevazilaženje administrativnih procedura, kako bi se potencijalnim investitorima omogućilo da sa što manje prepreka ulažu u održive projekte na ovim područijima, kazao je Mustafić.
Mustafić je potencirao i ulogu zakonodavne i izvršne vlasti u cilju bolje saradnje sa iseljenicima iz Crne Gore, napominjući da važnu ulogu u tome imaju opštine iz kojih potiču brojne zajednice u inostranstvu.
- Važno je da država preduzme odlučnije mjere u pogledu ispravljanja višedecenijskog zaostajanja u razvoju nerazvijenih područja kako bi se zaustavila sadašnja iseljevanja koja su sve učestalija prvenstveno iz ekonomskih razloga. U tom pravcu mora se efikasno i odlučno reagovati kroz koordinaciju državnih službi, izvršne vlasti i lokalnih uprava, naglasio je Mustafić.
Predsjednik opštine Orhan Šahmanović je konstatovao da je Plav veoma nerazvijena sredina, uprkos prirodnim i geografksim potencijama, te da se očekuje značajnija valorizavcija tih resursa za šta treba stvarati preduslove kroz izgradnju kvalitetnih infrastrukturnih projekata, posebno saobraćajnica koje će ovu opštinu bolje povezati sa okruženjem.
- Kontakti sa našim ljudima koji žive širom SAD i zapadne Evrope trebaju biti intenzivniji i češći kako bi se neposrednim dijalogom podstaklo i motivisalo naše iseljeništvo da investira u opštini Plav. Isto tako vjerujemo da će nerazvijena područja biti u fokusu državne politike razvoja jer samo tako možemo zaustaviti migracije stanovništva koje ovdje traju decenijama, istakao je Šahmanović.
Sastanku je prisustvovao i predsjednik Skupštine opštine Plav Izet Hadžimušović.