Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 08. jun 2015. 11:35

Potpredśednik Skupštine Crne Gore Branko Radulović boraviće u službenoj pośeti Parlamentu Litvanije

Potpredśednik Skupštine Crne Gore prof. dr Branko Radulović narednih dana boraviće u službenoj pośeti litvanijskom Sejmu.

Tom prilikom potpredśednik Radulović će se sastati sa svojim kolegama, potpredśednikom Sejma gospodinom Vydas Gedvilas-ijem i sa potpredśednicom Sejma gospođom Irenom Degutienė. Pośetu litvanijskom Parlamentu potpredśednik će iskoristiti kako bi se sastao i sa predśednicima i članovima - Odbora za budžet i finansije, Odbora za ekonomiju, Odbora za spoljnje poslove, Odbora za EU poslove, Zakonodavnog odbora i Komisije za antikorupciju.

Teme razgovora potpredśednika Radulovića i litvanijskih parlamentaraca odnosiće se na političku, socio-ekonomsku i bezbjednosnu situaciju u Litvaniji, EU i trenutnom stanju u reagionu i Crnoj Gori. Takođe, razgovaraće se o politici proširenja EU, integracionim kapacitetima Crne Gore, naročito u oblasti borbe protiv korupcije i kriminala, poštovanja ljudskih prava, ostvarivanja profesionalnih i nezavisnih medija, kao i organizovanja slobodnih i demokratskih izbora. Na sastancima će biti riječi i o bezbjednosnim izazovima u Evropi i na globalnom planu, kao i o nužnim reformama institucija EU.

Potpredśednik Radulović će se, takođe, sastati i sa rektorom litvanijskog Univerziteta, sa kojim će razgovarati o razvoju obrazovanja i nauke u Litvaniji i ulaganju u taj sektor.