Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 17. jun 2015. 17:09

Potpredsjednik Mustafić otvoriće Interparlamentarnu konferenciju u Budvi

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić otvoriće u četvrtak 18. juna 2015. godine u 15 sati Interparlamentarnu konferenciju „Na putu ka nezavisnom i savremenom sudskom sistemu u zemljama u procesu pristupanja“.

Događaj, koji će se održavati 18. i 19. juna u Hotelu “Maestral” u Pržnu (Budva) organizuju Skupština Crne Gore i Evropski parlament.

U uvodnom dijelu konferencije pored potpredsjednika Mustafića govoriće potpredsjednica Odbora Evropskog parlamenta za pravna pitanja Mady Delvaux.

Na Konferenciji će učestvovati Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Rifat Rastoder, zamjenica predsjednika Odbora Snežana Jonica, kao i članovi Marta Šćepanović i Slaven Radunović i poslanici Evropskog parlamenta i parlamenata zemalja Zapadnog Balkana.

Tokom dva dana, učesnici će, između ostalog, govoriti o vladavini prava i nezavisnosti pravosuđa kao osnovnim kriterijumima za članstvo u Evropskoj uniji, modernizaciji pravosudnog sistema, uključujući i e-Pravdu, kao i iskustvima zemalja koje su u procesu pristupanja.

Događaj je oba dana otvoren za medijsko praćenje uz stalne akreditacije ili zahtjev za dnevne na press@skupstina.me 

A G E N D A