Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 28. jul 2016. 13:20

Potpredsjednik Mustafić susreo se sa direktorom Fondacije KAS za Srbiju i Crnu Goru

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić sastao se danas sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer (KAS) za Srbiju i Crnu Goru, Norbertom Bekmanom Dierkesom.

Na sastanku je konstatovano da Fondacija Konrad Adenauer svojim projektnim aktivnostima doprinosi razvoju demokratije i društveno-političkom ambijentu Crne Gore.

Potpredsjednik Mustafić osvrnuo se na aktuelna politička dešavanja u Crnoj Gori i kazao da pristupanje NATO savezu i nastavak EU integracija predstavljaju prioritet državne politike.

Mustafić je ukazao na važnost Njemačke kao partnera na strateškom putu Crne Gore, te podršku koju dobijaju crnogorske institucije u procesu reformi i demokratizacije društva.

On je izrazio zadovoljstvo što ratifikacija Protokola o punopravnom članstvu u NATO unutar parlamenata članica Alijanse ide prema predviđenom planu.

Direktor Dierkes je ukazao da njemačka Konrad Adenauer fondacija (KAS), preko svoje kancelarije u Podgorici, uspješno realizuje projektne aktivnosti u Crnoj Gori u oblastima kao što su: unapređenje parlamentarne demokratije i snaženje institucija, podrška procesu evropskih integracija, podrška reformama u oblasti vladavine prava. 

 

Galerija slika