Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 28. septembar 2016. 16:04

Potpredsjednik Mustafić primio novoimenovanog šefa Delegacije Evropske unije Aiva Orava

Zajednički konstatovano da dosadašnja ostvarenja obavezuju Crnu Goru da nastavi da principijelno ostvaruje politiku ispunjenja kriterijuma za punopravno članstvo u EU

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić primio je danas novoimenovanog šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aiva Orava. Potpredsjednik se zahvalio na zvaničnoj posjeti i čestitao mu preuzimanje dužnosti šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Mustafić je kazao da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u domenu evroatlantskih integracija, preduzela važne zakonodavne korake i ostvarila kontinuirani napredak na polju izgradnje institucija, naročito u oblasti vladavine prava.

- U svemu tome uloga Skupštine Crne Gore je veoma značajna, jer predstavlja prostor različitih političkih dešavanja. Posebno je važan politički dijalog koji je doveo do Vlade izbornog povjerenja, gdje je opozicija dobila mogućnost kontrole važnih institucija. Smatram da će takav pristup dovesti do toga, da izborni proces bude sa više povjerenja i da će rezultat izbora biti nesporan, rekao je Mustafić.

On je, takođe, istakao da je Bošnjačka stranka kojoj pripada, dala važan doprinos tokom političkog dijaloga, kao i u svim ranijim pozitivnim i reformskim procesima u Crnoj Gori.

Zajednički je konstatovano da dosadašnja ostvarenja obavezuju Crnu Goru da nastavi da principijelno ostvaruje politiku ispunjenja kriterijuma za punopravno članstvo u Evropskoj Uniji.

 

Galerija slika