Print this page
Wednesday, 29. June 2016. 16:04

Predśednik Pajović uručio pismo saučešća ambasadoru Turske

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas Nj.E. gospodina Serhata Galipa, ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori.

Predśednik je uručio ambasadoru Galipu pismo saučešća za stradale u jučerašnjem terorističkom napadu na istanbulskom aerodromu  u Turskoj i kazao da Crna Gora, iako mala, vrlo dobro zna šta znači imati prijatelja u takvim situacijama, te da Republika Turska ima punu podršku i solidarnost crnogorskih institucija u ovom trenutku.  Predśednik Pajović je zahvalio Turskoj na podršci u procesu evroatlantskih integracija izrazivši nadu da će i Velika narodna Skupština Turske uskoro ratifikovati Protokol o pristupu Crne Gore NATO-u. Takođe, predśednik je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim turskim investicijama u Crnoj Gori, kao i nadu da će se one u budućnosti intenzivirati jer ima puno potencijala, posebno u oblasti energetike, infrastrukture i zaštite životne sredine.

Ambasador Turske, Nj.E. Serhat Galip, čestitao je predśedniku Pajoviću na imenovanju na visoku i odgovornu funkciju predśednika Skupštine Crne Gore i zahvalio mu se na solidarnosti. Ambasador je posebno naglasio da Turska podržava Crnu Goru u NATO integracijama.

- Procedura za ratifikovanje Protokola o pristupu Crne Gore NATO-u kod nas je već otpočela, a mi kao Ambasada radimo sve da se Protokol što prije potpiše. Ja sam siguran da  će se to desiti u najkraćem roku, kazao je ambasador Galip.

Video: cloud  https://skupstina.erp4.me/index.php/s/kpHmBmt2VcDHhGd

             yt   https://youtu.be/ijhU-T3lNU0

 

Image Gallery