Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 02. jul 2015. 14:30

Održana 54. śednica Administrativnog odbora

Odbor dao pozitivno mišljenje na Pravilnik o izmjenama i dopuni Pravilnika o unutrašnjoj  organizaciji i sistematizaciji Stručne službe Komisije za sprječavanje sukoba interesa        

Na danas održanoj 54. śednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 25. saziva, Odbor je dao pozitivno mišljenje na Pravilnik o izmjenama i dopuni  Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji  Stručne službe Komisije za sprječavanje sukoba interesa, broj 00-63-14/15-48 od 26. juna 2015. godine. Na śednici su u svojstvu predlagača akta, saglasno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, učestvovali u radu, Slobodan Leković, predśednik Komisije za sprječavanje sukoba interesa i Maja Karas Bošković, savjetnica u  Komisiji za sprječavanje sukoba interesa.

 Odbor je saglasno članu 24 Zakona o elektronskim medijima, odlučio da pokrene postupak  imenovanja tri člana Savjeta Agencije za elektronske medije, upućivanjem Javnog poziva ovlašćenim predlagačima,  iz reda predstavnika univerziteta, nevladinih organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava i sloboda, i udruženja komercijalnih emitera, čijim predstavnicima mandat ističe 9. decembra 2015. godine.

Odbor je utvrdio tekst Javnog poziva i Obrazac za predlog za imenovanje članova Savjeta Agencije za elektronske medije i odlučio da 15. jula tekuće godine dostavi radi objavljivanja Javni  poziv  “Službenom listu Crne Gore”, web sajtu Skupštine i u štampanim medijima: „Pobjeda“, „Dan“, „Dnevne novine“ i ND „Vijesti“. 

Odbor se upoznao i sa Zahtjevom Senata Prijestonice Crne Gore od 11. maja 2015. godine, u vezi sa Odlukom o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Senata Prijestonice. S tim u vezi, Odbor je konstatovao da je  članom  82 Ustava Crne Gore taksativno utvrđena nadležnost Skupštine Crne Gore  i da se Poslovnikom o radu Senata Prijestonice ne može određivati obaveza SkupštineCrne Gore, odnosno Administrativnog odbora da odredi dva zamjenika predstavnika Skupštine Crne Gore u Senatu Prijestonice.

 

 

Galerija slika