Odštampajte ovu stranicu
utorak, 17. novembar 2015. 15:54

Održana 59. śednica Administrativnog odbora

Odbor nije utvrdio Predlog liste za imenovanje tri člana Savjeta Agencije za elektronske medije po ovlašćenim predlagačima

Na danas održanoj 59. śednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 25. saziva, Odbor je razmotrio Zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru Kt.br.327/15 od 9. novembra  2015. godine, radi davanja  odobrenja za pokretanje krivičnog postupka protiv poslanika u Skupštini Crne Gore, Milutina Đukanovića.

Odbor je većinom glasova (ukupno je glasalo 8 poslanika – za pet poslanika: Radivoje Lala Nikčević, predśednik Odbora, Milorad Vuletić, Saša Pešić, Marta Šćepanović, i Radovan Obradović, članovi Odbora, protiv dva poslanika: Rifat Rastoder i Azra Jasavić, članovi Odbora  i  jedan uzdržan Rešad Sijarić, član Odbora, poslanica članica Odbora Danijela Danka Marković nije glasala), odlučio da predloži Skupštini Crne Gore 25. saziva da donese odluku da da odobrenje za pokretanje krivičnog postupka protiv, Milutina Đukanovića, poslanika u Skupštini Crne Gore, zbog krivičnog djela -  Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz člana 376 st.3 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore. 

Administrativnig odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva, u nastavku postupka imenovanja tri člana Savjeta Agencije za elektronske medije po ovlašćenim predlagačima, nije utvrdio Predlog liste o imenovanju tri člana Savjeta Agencije za elektronske medije po ovlašćenim predlagačima: univerziteti, nevladine organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava i sloboda i udruženja komercijalnih emitera, po Javnom pozivu br.00-63-14/15-49 od 16. jula 2015. godine, jer Komisija za sprječavanje sukoba interesa nije dostavila mišljenje u vezi sa eventualnim sukobom interesa kandidata Zlatka Vujovića. 

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva, je konstatovao da su klubovi poslanika shodno članu 4 stav 1 Odluke o izmjeni Odluke o obrazovanju Odbora za praćenje  primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, dostavili predloge kandidata i to : 

- sedam predloga iz reda parlamentarne većine: mr Milutin Simović, prof. dr Miodrag Vuković, dr Predrag Sekulić, Mevludin Nuhodžić, iz Kluba poslanika DPS-a; dr Draginja Vuksanović, iz Kluba poslanika SDP-a; Suljo Mustafić, iz Kluba poslanika Bošnjačke stranke; i Ljerka Dragičević, iz Kluba poslanika Albanskih partija (FORCA,AA), HGI i LPCG;  i

- tri iz reda parlamentarne opozicije: Neven Gošović i Goran Danilović, iz Kluba samostalnih poslanika i Azra Jasavić, iz Kluba poslanika Pozitivne Crne Gore. 

Takođe Odbor je konstatovao da su nakon prispjelih predloga ostala upražnjena četiri mjesta za članove Odbora iz reda parlamentarne opozicije, i da se nijesu stekli uslovi da se na tekućoj śednici Odbora utvrdi Predlog odluke.  U vezi sa tim Odbor je odlučio da informiše Kolegijum o navedenim činjenicama i istovremeno preporuči, da se u okviru demokratskog dijaloga u uslovima za održavanje predstojećih parlamentarnih izbora, dodatno razmotri i pitanje popunjavanja upražnjenih mjesta u Odboru, iz reda parlamentarne opozicije. 

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore, odlučio je i da predloži poslanika Džavida Šabovića za predstavnika Skupštine Crne Gore u Senatu Prijestonice.

U okviru tačke dnevnog reda “Tekućih pitanja”, članovi Odbora su u vezi sa imenovanjem predsjednika i tri člana Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade, odlučili da upute poziv Klubovima poslanika radi dostavljanja predloga za kandidate.  

 

 

Odbor nije utvrdio Predlog liste za imenovanje tri člana Savjeta Agencije za elektronske medije po ovlaščenim predlagačima

                

Na danas održanoj 59.śjednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 25. saziva, Odbor je razmotrio Zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru Kt.br.327/15 od 9. novembra  2015. godine, radi davanja  odobrenja za pokretanje krivičnog postupka protiv poslanika u Skupštini Crne Gore, Milutina Đukanovića.

Odbor je većinom glasova (ukupno je glasalo 8 poslanika – za pet poslanika: Radivoje Lala Nikčević, predśednik Odbora, Milorad Vuletić, Saša Pešić, Marta Šćepanović, i Radovan Obradović,članovi Odbora, protiv dva poslanika: Rifat Rastoder i Azra Jasavić, članovi Odbora  i  jedan uzdržan Rešad Sijarić, član Odbora), odlučio da predloži Skupštini Crne Gore 25. saziva da donese odluku da da odobrenje za pokretanje krivičnog postupka protiv, Milutina Đukanovića, poslanika u Skupštini Crne Gore, zbog krivičnog djela -  Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz člana 376 st.3 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

 Članica Odbora, poslanica Danijela Danka Marković, nije glasala.

 Administrativnig odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva, u nastavku postupka imenovanja tri člana Savjeta Agencije za elektronske medije po ovlaščenim predlagačima, nije utvrdio Predlog liste o imenovanju tri člana Savjeta Agencije za elektronske medije po ovlaščenim predlagačima: univerziteti, nevladine organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava i sloboda i udruženja komercijalnih emitera, po Javnom pozivu br.00-63-14/15-49 od 16. jula 2015. godine, jer Komisija za sprječavanje sukoba interesa nije dostavila mišljenje u vezi sa eventualnim sukobom interesa kandidata Zlatka Vujovića.

 

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva, je konstatovao da su klubovi poslanika shodno članu 4 stav 1 Odluke o izmjeni Odluke o obrazovanju Odbora za praćenje  primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, dostavili predloge kandidata i to :

 

-          sedam preloga iz reda parlamentarne većine: mr Milutin Simović, prof. dr Miodrag Vuković, dr Predrag

Sekulić, Mevludin Nuhodžić, iz Kluba poslanika DPS-a; dr Draginja Vuksanović, iz Kluba poslanika SDP-a; Suljo Mustafić, iz Kluba poslanika Bošnjačke stranke; i Ljerka Dragičević, iz Kluba poslanika Albanskih partija (FORCA,AA), HGI i LPCG;  i

-           tri iz reda parlamentarne opozicije: Neven Gošović i Goran Danilović, iz Kluba samostalnih poslanika i

Azra Jasavić, iz Kluba poslanika Pozitivne Crne Gore.

Takođe Odbor je konstatovao da su nakon prispjelih predloga ostala upražnjena četiri mjesta za članove Odbora iz reda parlamentarne opozicije, i da se nijesu stekli uslovi da se na tekućoj śednici Odbora utvrdi Predlog odluke. S tm u vezi Odbor je odlučio da informiše Kolegijum o navedenim činjenicama i istovremeno preporuči, da se u okviru demokratskog dijaloga u uslovima za održavanje predstojećih parlamentarnih izbora, dodatno razmotri i pitanje popunjavanja upražnjenih mjesta u Odboru, iz reda parlamentarne opozicije.

 

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore, odlučio je i da predloži poslanika Džavida Šabovića za predstavnika Skupštine Crne Gore u Senatu Prijestonice.

U okviru tačke dnevnog reda “Tekućih pitanja”, članovi Odbora su u vezi sa imenovanjem predsjednika i tri člana Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade, odlučili da upute poziv Klubovima poslanika radi dostavljanja predloga za kandidate.  

Galerija slika