Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 30. mart 2016. 17:33

Održana 65. śednica Administrativnog odbora

Odbor donio više odluka

Na danas održanoj 65. śednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 25. saziva, Odbor je u cilju implementacije Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, koji je stupio na snagu 16. marta 2016. godine, u dijelu svoje nadležnosti i obaveze usklađivanja akata Odbora sa Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru donio više odluka, i to:

1. Odluku o koeficijentima složenosti poslova za zaposlene u Službi Skupštine Crne Gore;
2. Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o utvrđivanju naknada za rad naučnim i stručnim konsultantima;
3. Odluku o prestanku važenja Odluke o pravu na varijabilni dio zarade i posebne naknade za zaposlene u Službi Skupštine Crne Gore;
4. Odluku o prestanku važenja Odluke o naknadama za učešće u radu Kolegijuma predsjednika Skupštine i radnih tijela Skupštine; i
5. Odluku o prestanku važenja Odluke o utvrđivanju posebne naknade poslanicima u Skupštini Crne Gore.

U radu śednice, u svojstvu predlagača akta, saglasno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine, učestvovao je i generalni sekretar Skupštine Crne Gore Siniša Stanković.

Administrativni odbor je u nastavku śednice, u vezi primjene člana 26 st. 1 i 2 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru kojim je određeno da “Zaposleni u javnom sektoru ne mogu ostvarivati druge naknade osim onih koje su utvrđene ovim zakonom, naknade za članstvo u komisiji, savjetu i radnom tijelu, koje obrazuje državni organ, organ državne uprave, organ lokalne uprave i lokalne samouprave, nezavisno i regulatorno tijelo i pravna lica“, odlučio da zatraži mišljenje od Ministarstva finansija.

 

Galerija slika