Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 21. oktobar 2013. 13:01

Započeta trideseta śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Odbor započeo konsultativnu raspravu na temu  - Primjena Zakona o nevladinim organizacijama u dijelu finansiranja

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet započeo je konsultativnu raspravu (saslušanje) na temu: „Primjena Zakona o nevladinim organizacijama u dijelu finansiranja“.

Śednici su prisustvovali predstavnici:  Komisije za raspodjelu prihoda od igara na sreću, Savjeta za saradnju Vlade Crne Gore sa nevladinim organizacijama, NVO „Građanska alijansa“, NVO „Institut alternativa“, koalicije NVO „Saradnjom do cilja“ i NVO “PK Visokogorci“, kako bi se detaljno sagledalo pitanje finansiranja nevladinih organizacija i čuli predlozi o načinu unapređivanja sistema finansiranja nevladinih organizacija.

Pozvani gosti, analizirali su odredbe novog Zakona o nevladinim organizacijama i ukazali da centralizovani model finansiranja nevladinih organizacija nije zaživio u praksi, između ostalog, i zbog neusklađivanja Zakona o igrama na sreću sa Zakonom o NVO, kao i nedonošenja potrebnih podzakonskih  akata.

Dogovoreno je da, nakon rasprave, članovi Odbora, u nastavku śednice, utvrde zaključke povodom održane konsultativne rasprave (saslušanja).

Termin za nastavak 30. śednice Odbora, biće utvrđen naknadno.

Galerija slika