Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 30. maj 2016. 17:12

Održana 144. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Donijeta Odluka o kontrolnom saslušanju ministra finansija i direktora Poreske uprave, povodom mišljenja Državne revizorske institucije o reviziji uspjeha „Efikasnost Poreske uprave u sprovođenju mjera naplate poreskog duga“

Odbor se, na danas održanoj śednici, polazeći od Plana rada za 2016. godinu i praćenje primjene zakona, upoznao sa zaključcima Vlade Crne Gore povodom razmatranja informacije o problemima u sprovođenju Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima Kombinata aluminijuma Podgorica, koji su uslijed stečaja preduzeća, ostvarili pravo na penziju.

Polazeći od inicijative poslanika Aleksandra Damjanovića, Plana rada Odbora za 2016. godinu i zaključaka Skupštine Crne Gore povodom razmatranja Predloga zakona o Završnom računu budžeta Crne Gore za 2014. godinu, Odbor je, donio Odluku o održavanju kontrolnog saslušanja ministra finansija, Raška Konjevića i direktora Poreske uprave, Miomira M. Mugoše, povodom mišljenja Državne revizorske institucije o reviziji uspjeha „Efikasnost Poreske uprave u sprovođenju mjera naplate poreskog duga“. Termin održavanja saslušanja utvrdiće se naknadno.

Odbor je, takođe, razmotrio Izvještaj o radu Investiciono – razvojnog fonda Crne Gore za 2015. godinu, koji se u skladu sa članom 18 Zakona o Investiciono – razvojnom fondu Crne Gore, dostavlja Skupštini Crne Gore na upoznavanje.

Dogovoreno je da se 145. śednica Odbora – kontrolno saslušanje ministra zdravlja, dr Budimira Šegrta, umjesto 31. maja 2016. godine, održi 1. juna 2016. godine, sa početkom u 10:00 časova (Plava sala).

 

Galerija slika