Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 20. jun 2016. 18:27

Održana 147. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Obavljeno kontrolno saslušanje povodom mišljenja Državne revizorske institucije o reviziji uspjeha „Efikasnost Poreske uprave u sprovođenju mjera naplate poreskog duga“

Na danas održanoj śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet obavio je kontrolno saslušanje ministra finansija, Raška Konjevića i direktora Poreske uprave, Miomira M. Mugoše, povodom mišljenja Državne revizorske institucije o reviziji uspjeha „Efikasnost Poreske uprave u sprovođenju mjera naplate poreskog duga“.

Tokom četvoročasovne rasprave, postavljena su brojna pitanja koja su se odnosila na: visinu i iznos potencijalno naplativog poreskog duga; realizaciju preporuka Državne revizorske institucije; primjenu zakona; aktivnosti na unapređenju rada Poreske uprave u dijelu koji se odnosi na informacioni sistem i obuku kadrova; mjere koje se preduzimaju u cilju smanjenja poreskog duga; sankcije koje se preduzimaju u slučaju nepoštovanja obaveza itd.

Nakon obavljene rasprave ukazano je na mogućnost predlaganja zaključaka, u skladu sa članom 77 Poslovnika Skupštine Crne Gore.

 

Galerija slika