Odštampajte ovu stranicu
petak, 20. jun 2014. 15:00

Započeta 54. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotreno više tačaka dnevnog reda

Na danas započetoj 54. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotrio je Godišnji Izvještaj Sudskog savjeta o radu sudova u Crnoj Gori za 2013. godinu. Izjašnjavanje o Izvještaju odgođeno je za neku od narednih śednica Odbora.

Odbor je, takođe, razmotrio Amandman (1) na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima, koji su podnijeli poslanici Neven Gošović i Snežana Jonica kao i dva amandmana Odbora i iste jednoglasno podržao.

Na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti svjedoka poslanica Azra Jasavić podnijela je Amandman (1) koji je Odbor podržao većinom glasova.

Rasprava o Predlogu odluke o obrazovanju Privremenog odbora za vršenje nadzora nad radom državnih organa, organa državne uprave i organa lokalne uprave, u pogledu dosljedne primjene zakona u cilju izgrađivanja povjerenja u izborni proces, koji su podnijeli poslanici: Goran Danilović, Aleksandar Damjanović i Mladen Bojanić kao i Amandmanu (1) na podnešeni Predlog odluke, koji su podnijeli poslanici Ljerka Dragičević, Almer Kalač, Andrija Popović, Genci Nimanbegu, Kemal Zoronjić, Nik Đeljošaj i Suljo Mustafić odgođena je za nastavak śednice.

Takođe, za nastavak śednice odgođena je rasprava o Predlogu zakona o dopuni Krivičnog zakonika Crne Gore, koji je podnijelo 20 poslanika Demokratskog fronta i Izvještaju sa Kontrolnog saslušanja direktora i članova Savjeta Agencije za elektronske medije na temu: „Programski standardi u elektronskim medijima - dosljedna primjena Zakona o elektronskim medijima“ sa predlogom zaključaka.

Galerija slika