Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 23. jun 2014. 15:00

Završena 54. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotrene tri tačke dnevnog reda

Na danas završenoj 54. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravujednoglasno je podržao Izvještaj sa Kontrolnog saslušanja direktora i članova Savjeta Agencije za elektronske medije na temu: „Programski standardi u elektronskim medijima - dosljedna primjena Zakona o elektronskim medijima“ sa predlogom zaključaka.

Odbor je većinom glasova podržao Predlog odluke o obrazovanju Privremenog odbora za vršenje nadzora nad radom državnih organa, organa državne uprave i organa lokalne uprave, u pogledu dosljedne primjene zakona u cilju izgrađivanja povjerenja u izborni proces, koji su podnijeli poslanici: Goran Danilović, Aleksandar Damjanović i Mladen Bojanić.

Amandman (1) na podnešeni Predlog odluke, koji su podnijeli poslanici Ljerka Dragičević, Almer Kalač, Andrija Popović, Genci Nimanbegu, Kemal Zoronjić, Nik Đeljošaj i Suljo Mustafićpodržan je većinom glasova.

Takođe, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu je razmotrio i Predlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Crne Gore, koji je podnijelo 20 poslanika Demokratskog fronta. Izjašnjavanje o ovom Predlogu zakona odgođeno je za neku od narednih śednica Odbora.  

Galerija slika