Odštampajte ovu stranicu
petak, 30. maj 2014. 14:59

Susret Tanasijević - Perks

Predśednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Branka Tanasijević razgovarala sa šefom Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžaminom Perksom


Predśednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore, mr Branka Tanasijević razgovarala je danas sa šefom Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Bendžaminom Perksom o učešću Odbora na predstojećoj konferenciji “Kvalitetno obrazovanje za bolje škole, bolja učenička postignuća i budućnost “ koja će se održati u Podgorici od 8. do 10. jula 2014. godine. Konferenciju organizuje Kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori i Ministarstvo prosvjete u cilju podsticanja reforme obrazovanja po tri značajna pitanja:
- proširenje predškolskog školovanja u cilju povećanja procenta djece koja pohađaju ovaj nivo školovanja do 95%;
- unapređenje okruženja za učenje, unapređenje kvaliteta obrazovanja, učeničkih postignuća, kao i istih prilika za sve učenike;
- primjena pilot projekata na primjerima zemalja u kojima učenici pokazuju dobre rezultate na testovima,a koji bi se kasnije u potpunosti implementirali u obrazovni sistem.
Konferencija posvećuje pažnju inovacijama i njihovoj primjeni u obrazovanju, učenju promišljanja, jačanju karaktera, vrlina i vrijednosti kroz obrazovanje.
Dogovoreno je da jedna od narednih śednica Odbora bude posvećena pripremi i detaljnijem upoznavanju članova Odbora sa ciljevima Konferencije.

Galerija slika