Odštampajte ovu stranicu
utorak, 22. septembar 2015. 15:24

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost učestvovala u radu konferencije na kojoj je predstavljen projekat „Sprječavanje prisilnih ranih brakova“

Predśednica Odbora Nada Drobnjak, govorila o aktivnostima Odbora, koji se kontinuirano bavi temom sprječavanja prisilnih ranih brakova

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak, učestvovala je u radu konferencije održanej danas u Podgorici, na kojoj je predstavljen projekat „Sprječavanje prisilnih ranih brakova“. Ovaj događaj je sastavni dio projekta kojeg zajednički sprovode Misija OEBS-a u Crnoj Gori, Stalna misija Francuske pri Misiji OEBS-a u Beču i Ambasada Francuske u Crnoj Gori.

Nada Drobnjak govorila je u uvodnom dijelu konferencije i istakla aktivnosti Odbora za rodnu ravnopravnost, koji se kontinuirano bavi temom sprječavanja prisilnih ranih brakova, kao i uspješnu saradnju sa institucijama i nevladinim organizacijama.

Projekat „Sprječavanje prisilnih ranih brakova“ pružio je mogućnost da se pokrene dijalog o ciljevima i planiranim aktivnostima projekta. Učesnici su podijelili iskustva i najbolje prakse u ovoj oblasti, što će pomoći da se identifikuju najefikasniji načini daljeg toka ovog projekta.

U radu konferencije učestvoval/e su: ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović, Ambasadorka V Francuske u Crnoj Gori Veronique Brumeaux, zamjenik šefice Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dan Redford, predstavnici/e institucija u Crnoj Gori i iz regiona koji se bave temama rodne ravnopravnosti i prevencije trgovine ljudimakao i predstavnici/e lokalnih samouprava koje učestvuju u projektu i predstavnici/e civilnog društva.

Galerija slika