Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 15. jun 2016. 15:08

Održana 58. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Razmotreni amandmani na više predloga zakona

       Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje održao je danas 58. śednicu na kojoj je razmotrio amandmane više predloga zakona koji se nalaze na dnevnom redu šeste redovne śednice prvog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2016 godini:

       Jedan amandman na Predlog zakona o vinu koje su podnijeli poslanici Danko Šarančić i Aleksandar Damjanović, koji predlagač zakona nije prihvatio. Amandman nije dobio potrebnu većinu glasova na śednici Odbora. Jedan amandman na Predlog zakona o vinu koji je podnio poslanik Goran Tuponja je izmijenjen i predlagač zakona ga je prihvatio, čime postaje sastavni dio Predloga zakona i o njemu, u skladu sa članom 150 Poslovnika, Skupština posebno ne odlučuje. Jedan amandman koji su podnijeli poslanici Predag Sekulić, Branko Čavor i Marta Šćepanović predlagač zakona je prihvatio, pa je, takođe,  postao sastavni dio Predloga zakona.

       Predlagač zakona o izmjenama i dopunama Zakona o maslinarstvu i maslinovom ulju prihvatio je amandman koji su podnijeli poslanici Predrag Sekulić, Branko Čavor i Marta Šćepanović.  

       Na Predlog zakona o održavanju stambenih zgrada, poslanici Filip Vuković i Marta Šćepanović  podnijeli su amandman koji je predlagač zakona prihvatio, kao i amandman poslanika Gorana Tuponje. Amandman koji su podnijeli poslanici Goran Tuponja i Azra Jasavić predlagač zakona je prihvatio u izmijenjenom obliku. Radi usaglašavanja odredaba predloženog zakona Odbor je odlučio da podnese tri amandmana koja je predlagač zakona prihvatio. Tri amandmana poslanika Nevena Gošovića, Velizara Kaluđerovića, Obrada Stanišića i Dritana Abazovića i dva amandmana koje su podnijeli poslanici Jelisava Kalezić i Aleksandar Damjanović nisu dobili potrebnu većinu na śednici Odbora, a predlagač ih nije prihvatio.

       Dva amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom, koje su podnijeli poslanici Predrag Sekulić, Branko Čavor i Marta Šćepanović, predlagač zakona je prihvatio i oni  postaju sastavni dio Predloga zakona.

       Amandman koji su na Predlog zakona o zaštiti prirode podnijeli poslanici Danko Šarančić i Aleksandar Damjanović predlagač zakona nije prihvatio, a nije dobio ni potrebnu većinu na śednici Odbora. Amandman 1, na Predlog navedenog zakona  koji su podnijeli Jelisava Kalezić, Danko Šarančić, Danijela Marković i Aleksandar Damjanović, predlagač zakona je prihvatio, a amandmane 2 i 3 predlagač nije prihvatio, niti su dobili potrebnu većinu na śednici Odbora.

       Jedan amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o raftingu predlagač nije prihvatio. Nakon glasanja konstatovano je da nije dobio potrebnu većinu na śednici Odbora

 

Galerija slika