Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 02. april 2015. 13:54

Održana 85.śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore je današnju śednicu posvetio obilježavanju 2. aprila Svjetskog dana autizma.

Śednici su, pored članova Odbora, shodno članu 67 stav 2 Poslovnika Skupštine Crne Gore, prisustvovali: drZorica Barac, neuropsihijatar u Kliničkom centru Crne Gore, Željko Darmanović, direktor Resursnog centra za obrazovanje i osposobljavanje „1.jun“ Podgorica, Tanja Selhanović (Udruženje za pomoć oboljelima od autizma) i Branka Mujović (Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore).

Članovi Odbora su, na sjednici održanoj 2. aprila 2014.godine, prilikom obilježavanja međunarodnog dana osoba sa autizmom usvojili zaključke. Nadležni organi nijesu dostavili informacije o preduzetim mjerama, odnosno o realizaciji donijetih zaključaka. Članovi Odbora su, na današnjoj sjednici odlučili da se isti još jednom dostave Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu prosvjete i Ministarstvu rada i socijalnog staranja, u cilju preduzimanja mjera i radnji, kako bi se pomoglo osobama sa autizmom i njihovim roditeljima. 

Galerija slika