Odštampajte ovu stranicu
petak, 10. jul 2015. 16:12

Članovi Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje sastali se sa predstavnicima američke NVO „Zastupnici ljudskih prava“

Poslanici Andrija Popović, prim. dr Izet Bralić i Srđan Perić, članovi Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje održali sastanak sa predstavnicima američke NVO „Zastupnici ljudskih prava“ gđom Amy Berquist i gđom Angela Liu. Sastanku je prisustvovala i Tanja Markuš, koordinatorka programa za kulturu u Centru za ženska prava.

Tema sastanka je bila zaštita od nasilja u porodici u Crnoj Gori radi utvrđivanja činjeničnog stanja u oblasti sprovođenja Zakona o porodičnom nasilju u Crnoj Gori. Cilj sastanka je bilo dobijanje informacija o tome kako zakoni u Crnoj Gori funkcionišu u procesu zaštite bezbjednosti žrtava nasilja i u procesu definisanja odgovornosti prekršioca, kao i definisanje preporuka.

Članovi Odbora su bili saglasni u ocjeni da je nasilje u porodici veliki društveni problem i da u Crnoj Gori postoji određeni nivo svijesti o značaju ovog problema. Sa članovima Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje je urađen intervju na temu zaštite od nasilja u porodici u Crnoj Gori. Dobijene informacije će se dokumentovati u vidu izvještaja, nakon čega će uslijediti preporuke vladama na osnovu međunarodnog pravnog okvira za ljudska prava. 

Galerija slika