Odštampajte ovu stranicu
petak, 20. mart 2015. 21:33

Članovi grupe prijateljstva crnogorskog i belgijskog parlamenta borave u prvoj zvaničnoj pośeti crnogorskom parlamentu

Tokom zvanične pośete parlamentarci iz Belgije imali niz bilateralnih susreta sa predstavnicima Skupštine Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija

Predśednik grupe prijateljstva crnogorskog i belgijskog parlamenta, potpredśednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, izrazio je zadovoljstvo pośetom kolega iz belgijskog parlamenta i istakao da dvije zemlje imaju tradicionalno dobre odnose i sadržajnu bilateralnu saradnju, što je potvrđeno intenzivnim političkim kontaktima i saradnjom uspostavljenom na svim nivoima. Potpredśednik Mustafić istakao je da je za Crnu Goru veoma važna podrška Belgije u procesu evropskih i evro-atlantskih integracija.

Predśednik grupe prijateljstva belgijskog i crnogorskog parlamenta David Geets ocijenio je da je Crna Gora učinila veliki napredak u procesu evropskih i evro-atlantskih integracija i da u tome ima snažnu podršku Belgije.

Članovi grupe prijateljstva crnogorskog i belgijskog parlamenta zaključili su da je značajna uloga grupe prijateljstva za produbljivanje i unapređenje međuparlamentarne saradnje između dvije zemlje.

Galerija slika