Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 26. mart 2014. 12:49

Završen osmi sastanak POSP-a

Osmi sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore (POSP), kojim su kopredśedavali predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić i predśednik Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Crnom Gorom, Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Kosovom, Eduard Kukan, završen je danas u Podgorici, usvajanjem preporuka.

Nakon dvodnevnog rada, usvojenim preporukama potvrđuje se ostvareni napredak u raznim oblastima u okviru procesa pridruživanja Crne Gore i EU i identifikuju oblasti u kojima u narednom period treba uložiti dodatne napore u cilju ispunjavanja evropskih standarda, neophodnih za punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Tokom drugog dana sastanka, tačku o temi “Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala” otvorio je potpreśednik Vlade Crne Gore za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Duško Marković, a izvjestioci su bili poslanici: Koča Pavlović, Mevludin Nuhodžić i Tonino Picula.

Na temu “Javne finansije i ekonomske reforme”, govorio je minister finansija Radoje Žugić, a izvjestioci su bili poslanici: Damir Šehović, Lajoš Bokros i Danko Šarančić.

Nakon osmog sastanka POSP-a, predśednik Skupštine Crne Gore I PS OEBS-a RankoKrivokapić i predśednik Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Crnom Gorom, Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Kosovom, Eduard Kukan, održaće konferenciju za novinare.

pdfDEKLARACIJA I PREPORUKE

Galerija slika