Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 15. decembar 2014. 13:11

Susret Mustafić - Dongsheng

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić sastao se sa zamjenikom predsjednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa provincije Sichuan, Zhang Dongsheng-om.

Na sastanku je konstantovano da odnosi dvije zemlje stalno napreduju, te da su privredna ulaganja iz Kine sve prisutnija u Crnoj Gori.
- Ovih dana smo u parlamentu donijeli Zakon o autoputu koji će graditi kineske kompanije. Na taj način će se ispisati nove stranice istorije naprednih odnosa između Kine i Crne Gore. Pored političkih i ekonomskih odnosa naših zemalja, moram kazati da je veoma intenzivna i kulturna saradnja – kazao je Mustafić.
Zamjenik predsjednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa provincije Sichuan, Zhang Dongsheng je naglasio da bez obzira na geografsku udaljenost između Kine i Crne Gore postoji bliskost i prijateljstvo.
- Razmjena diplomata između naših država je mnogo doprinijela i postavila dobre temelje za buduću saradnju. Naša provincija koja se nalazi na zapadu Kine je veoma bogata prirodnim resursima i velikom populacijom, te ću po povratku prenijeti utiske iz Crne Gore predlažući da što više investitora uloži svoj kapital u vašu lijepu zemlju – kazao je Dongsheng.
Sastanku je prisustvovao i ambasador Kine u Crnoj Gori, Zhi Zhaolin, koji je naglasio da je cilj posjete uspostavljanje saradnje između provincije Sichuan i Podgorice.

Galerija slika