Odštampajte ovu stranicu
nedjelja, 26. jun 2016. 20:19

Susret potpredsjednika Mustafića i poslanice Velike narodne skupštine Turske Husnije Erdogan

Mustafić i Erdogan razgovarali o saradnji dva parlamenta 

Potpredsjednik Skupštine  Crne Gore Suljo Mustafić razgovarao je, u Podgorici, sa poslanicom Velike narodne Skupštine Turske  Husnijom Erdogan. Mustafic i Erdogan su predsjedavajući parlamentarnih grupa prijateljstva Crne Gore i Turske u Skupštini Crne Gore, odnosno Velikoj narodnoj Skupštini Republike Turske.

Na sastanku je naglašeno da su odnosi između dvije države prijateljski i da se na političkom, privrednom, kulturnom i obrazovnom planu, sve vise unapređuju. Takođe, konstatovano je da je partnerstvo dvije države prisutno na svim poljima saradnje, kao i kroz zajednička dostignuća na polju evroatlantskih integracija. Iskazana je i potreba za intenziviranjem kontakata preko parlamentarnih grupa prijateljstva, posebno kroz zajedničke sjednice u Crnoj Gori i u Turskoj. Sagovornici su zaključili da je parlamentarna saradnja veoma važan segment ukupnih odnosa i da je kroz sastanke parlamentarnih grupa, saradnju moguće dodatno unaprijediti.

Poslanica Husnija Erdogan predvodila je delegaciju Zajednice opština Turske, koji su u Podgorici predali donaciju pogrebnih vozila za potrebe Islamske zajednice.

 

Galerija slika