Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 28. septembar 2016. 17:14

Poslanici Evropskog parlamenta: Priprema izbora u Crnoj Gori škola savremene političke komunikacije

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović imao je izlaganje na sastanku Radne grupe za Zapadni Balkan u Vanjskopolitičkom odboru Evropskog parlamenta.

Pajović je govorio o izbornoj atmosferi koja je u mnogo većem stepenu demokratska i fer u odnosu na prethodni izborni ciklus, zahvaljujući sporazumu vlasti i opozicije koja je rezultirala formiranjem Vlade izbornog povjerenja.

Predśednik crnogorskog Parlamenta je naveo konkretne pokazatelje uloge Skupštine Crne Gore u demokratizaciji izbornog procesa i stopostotnom ispunjenju obaveza koje je Parlament preuzeo. Odgovarajući na mnogobrojna pitanja poslanika Evropskog parlamenta, a koja su se odnosila na ulogu medija u izbornom procesu, ekologiju, prava manjina, odnos građana Crne Gore prema integrativnim procesima, Pajović je rekao:

- Korpus proevropskih snaga u Crnoj Gori je u ogromnoj većini. Crna Gora je orijentisana ka Zapadu, mi želimo da budemo dio zapadne civilizacije i nema promjene tog kursa. Potpuno smo svjesni potrebe jačanja institucija i vladavine prava - kazao je između ostalog predśednik Skupštine Crne Gore

Pajović je zahvalio evropskim parlamentarcima na višegodišnjoj kontinuiranoj podršci koju pružaju Crnoj Gori u evropskim integracijama, kao i pozitivnom apostrofiranju uloge parlamenta u pripremi izbora koju su nazvali dobrom školom savremene političke komunikacije.

VIDEO:

Iyoutube: https://www.youtube.com/watch?v=F8ymbrPmKMY&feature=youtu.be

youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Toyh6Y-RjzE&feature=youtu.be

 

Galerija slika