Odštampajte ovu stranicu
petak, 26. jul 2013. 13:32

Održan nastavak desete śednice Administrativnog odbora

Odbor se izjasnio o  dva zahtjeva, Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, radi davanjaodobrenja za vođenje krivičnog postupka       

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore na danas održanom nastavku desete śednice, a povodom dva zahtjeva Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću - radi davanja odobrenja za vođenje krivičnih postupaka, protiv poslanika Veljka Vasiljevića, zbog produženog krivičnog djela - Posebni slučajevi falsifikovanja isprave iz člana 413 stav 1 tačka 4 u vezi člana 412 stav 2 i 1 Krivičnog zakonika u vezi člana 49 Krivičnog zakonika, i poslanika Janka Vučinića, zbog krivičnog djela – Prinuda, iz člana 165 stav 1 Krivičnog zakonika, odlučio je da predloži Skupštini  Crne Gore da donese odluke da ne daje odobrenje za vođenje krivičnog postupaka, po navedenim zahtjevima.

Odbor je, takođe, odlučio da shodno  Zakonu o radu, a na osnovu zahtjeva poslanika dr Radoslava Nišavića, za davanje saglasnosti za obavljanje dopunskog rada, ne daje saglasnost za obavljanje dopunskog rada, poslaniku dr Radoslavu Nišaviću, zbog nenadležnosti.

Članovi Odbora su upoznati i sa Prigovorom na rad i odlučivanju u Odboru, Milana-Mana Kastratovića, kandidata za imenovanje jednog člana Senata Državne revizorske institucije i “Analizom zakonskih rješenja koja definišu način učešća i izbor članova NVO u tijelima koje imenuje Skupština Crne Gore’’, a koju je dostavila Građanska alijansa.

Članovi Odbora su, takođe, upoznati i sa dopisom Generalnog sekretara Skupštine Crne Gore, br.00-63-14/13 od 4. juna 2013. godine, kojim podsjeća na Preporuke Državne revizorske institucije vezano za unapređenje zakonodavnog okvira koji reguliše poslovanje političkih partija, kao i unapređenje rada svih  revidiranih subjekata, u vezi sa tačkom 8 Preporuke. S tim u vezi, Odbor je odlučio da zatraži stav Kolegijuma predśednika Skupštine. 

Galerija slika