Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 26. jul 2013. 13:32

Održan nastavak desete śednice Administrativnog odbora

Odbor se izjasnio o  dva zahtjeva, Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, radi davanjaodobrenja za vođenje krivičnog postupka       

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore na danas održanom nastavku desete śednice, a povodom dva zahtjeva Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću - radi davanja odobrenja za vođenje krivičnih postupaka, protiv poslanika Veljka Vasiljevića, zbog produženog krivičnog djela - Posebni slučajevi falsifikovanja isprave iz člana 413 stav 1 tačka 4 u vezi člana 412 stav 2 i 1 Krivičnog zakonika u vezi člana 49 Krivičnog zakonika, i poslanika Janka Vučinića, zbog krivičnog djela – Prinuda, iz člana 165 stav 1 Krivičnog zakonika, odlučio je da predloži Skupštini  Crne Gore da donese odluke da ne daje odobrenje za vođenje krivičnog postupaka, po navedenim zahtjevima.

Odbor je, takođe, odlučio da shodno  Zakonu o radu, a na osnovu zahtjeva poslanika dr Radoslava Nišavića, za davanje saglasnosti za obavljanje dopunskog rada, ne daje saglasnost za obavljanje dopunskog rada, poslaniku dr Radoslavu Nišaviću, zbog nenadležnosti.

Članovi Odbora su upoznati i sa Prigovorom na rad i odlučivanju u Odboru, Milana-Mana Kastratovića, kandidata za imenovanje jednog člana Senata Državne revizorske institucije i “Analizom zakonskih rješenja koja definišu način učešća i izbor članova NVO u tijelima koje imenuje Skupština Crne Gore’’, a koju je dostavila Građanska alijansa.

Članovi Odbora su, takođe, upoznati i sa dopisom Generalnog sekretara Skupštine Crne Gore, br.00-63-14/13 od 4. juna 2013. godine, kojim podsjeća na Preporuke Državne revizorske institucije vezano za unapređenje zakonodavnog okvira koji reguliše poslovanje političkih partija, kao i unapređenje rada svih  revidiranih subjekata, u vezi sa tačkom 8 Preporuke. S tim u vezi, Odbor je odlučio da zatraži stav Kolegijuma predśednika Skupštine.