Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 12. decembar 2013. 15:11

Održana 21. śednica Administrativnog odbora

Odbor dao saglasnost na Predlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama i Izmjene i dopune Statuta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva, na danas održanoj 21. śednici, dao je saglasnost na Predlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama i Izmjene i dopune Statuta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, uz obavezu predlagača da izvrši pravno tehničke ispravke predloženih akata u skladu sa Pravno–tehničkim pravilima za izradu propisa.

Na śednici je u svojstvu predlagača akta, saglasno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine, učestvovao u radu Radenko Lacmanović, član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama.

Povodom nastavka postupka  za imenovanje jednog člana Senata Državne revizorske institucije, Odbor je razmatrao prispjele kandidature i konstatovao da su sljedeći kandidati blagovremeno dostavili potrebnu dokumentaciju: dr Zarija Pejović, Neli Ćuković, Žarko Đurišić, mr Branko Bulatović, Mirko Jovović, Radule Žurić, Milan Radović, Sonja Smolović i dr Ruždija Kalač.

Odbor je odlučio da 16. decembra 2013. godine, održi konsultativno saslušanje kandidata koji su dostavili blagovremenu  dokumentaciju, za imenovanje jednog člana Senata Državne revizorske institucije, imajući u vidu činjenicu da su se dva kandidata prvi put prijavila na Javni poziv.

Galerija slika