Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 02. april 2014. 15:06

Održana 33. śednica Administrativnog odbora

Odbor utvrdio Predlog odluke o imenovanju Opštinske izborne komisije Gusinje i Predlog odluke o izboru jednog člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava


Na danas održanoj 33. śednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 25. saziva, na osnovu člana 39 Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, Odbor je utvrdio Predlog odluke o imenovanju Opštinske izborne komisije Gusinje. Odbor je predložio Skupštini da u Opštinsku izbornu komisiju Gusinje imenuju: Hasima Radončića, za predśednika Komisije; Merimu Balić, za sekretara Komisije, a za članove i zamjenike članova Komisije: Sadiju Nuković, za člana, Dževata Feratovića, za zamjenik člana, Ragipa Gočaja, za člana, Demira Bajrovića, za člana i Radojka Dašića, za člana. Odbor je konstatovao da predlog za zamjenika predśednika i zamjenike članova Komisije, nijesu dostavljeni u skladu sa odredbama Zakona o izboru odbornika i poslanika, pa isti nijesu predloženi u sastav Opštinske izborne komisije Gusinje..
Odbor je povodom druge tačke dnevnog reda, “Utvrđivanja Predloga odluke o izboru jednog člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava“, utvrdio Predlog odluke o izboru jednog člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava iz reda konstituisanog Srpskog nacionalnog savjeta kojim se za člana Upravnog odbora predlaže dr Momčilo Vuksanović.

Odbor se shodno Poslovniku Skupštine Crne Gore, a povodom Dopisa, Ministarstva finansija broj 00-63-14/14-63 od 24. marta 2014. godine, u vezi sa dostavljenim im aktom predśednika Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, radi realizacije zarade za januar mjesec 2014. godine za zaposlenu Maju Žunjić-Mitrović, izjasnio nenadležnim za rješavanje nastale pravne situacije.

Galerija slika