Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 02. april 2014. 15:06

Održana 33. śednica Administrativnog odbora

Odbor utvrdio Predlog odluke o imenovanju Opštinske izborne komisije Gusinje i Predlog odluke o izboru jednog člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava


Na danas održanoj 33. śednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 25. saziva, na osnovu člana 39 Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, Odbor je utvrdio Predlog odluke o imenovanju Opštinske izborne komisije Gusinje. Odbor je predložio Skupštini da u Opštinsku izbornu komisiju Gusinje imenuju: Hasima Radončića, za predśednika Komisije; Merimu Balić, za sekretara Komisije, a za članove i zamjenike članova Komisije: Sadiju Nuković, za člana, Dževata Feratovića, za zamjenik člana, Ragipa Gočaja, za člana, Demira Bajrovića, za člana i Radojka Dašića, za člana. Odbor je konstatovao da predlog za zamjenika predśednika i zamjenike članova Komisije, nijesu dostavljeni u skladu sa odredbama Zakona o izboru odbornika i poslanika, pa isti nijesu predloženi u sastav Opštinske izborne komisije Gusinje..
Odbor je povodom druge tačke dnevnog reda, “Utvrđivanja Predloga odluke o izboru jednog člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava“, utvrdio Predlog odluke o izboru jednog člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava iz reda konstituisanog Srpskog nacionalnog savjeta kojim se za člana Upravnog odbora predlaže dr Momčilo Vuksanović.

Odbor se shodno Poslovniku Skupštine Crne Gore, a povodom Dopisa, Ministarstva finansija broj 00-63-14/14-63 od 24. marta 2014. godine, u vezi sa dostavljenim im aktom predśednika Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, radi realizacije zarade za januar mjesec 2014. godine za zaposlenu Maju Žunjić-Mitrović, izjasnio nenadležnim za rješavanje nastale pravne situacije.