Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 04. jun 2014. 14:52

Održana 36. śednica Administrativnog odbora

Odbor utvrdio tri predloga odluka


Na danas održanoj 36. śednici, Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva, dao je pozitivno mišljenje na Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Stručne službe Zaštitnika/ce ljudskih prava i sloboda, broj 01-305/2014.od 8.maja 2014.godine.

Na śednici je u svojstvu predlagača akta, saglasno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, učestvovao u radu Šućko Baković, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda i Ivan Krkeljić, prvi savjetnik Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Odbor je na predlog Kluba poslanika Demokratskog fronta, broj 00-63-14/14-77 od 3. juna 2014.godine, utvrdio dva predloga odluka. S tim u vezi, Odbor je odlučio da predloži Skupštine Crne Gore sljedeće:

- da za člana Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore, izabere poslanika Emila Labudovića; i
- da za člana Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore, izabere poslanika Milutina Đukanovića.

Takođe Odbor je na predlog Kluba poslanika Socijaldemokratske partije, utvrdio Predlog odluke o imenovanju jednog člana Žirija za dodjeluTrinaestojulske nagrade. Odbor je predložio Skupštini da za člana Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade imenujue prof. dr Iliju Vujoševića.

Administrativni odbor je u okviru tačke “Tekuća pitanja” odlučio da na nekoj od narednih śednica:

- nastavi postupak imenovanja Državne izborne komisije ;
- pokrene postupak imenovanja dva člana Savjeta Agencije za elektronske medije, iz reda kandidata nevladinih organizacija iz oblasti medija i kandidata Crnogorskog P.E.N. ; i
- pokrenuo postupak imenovanja predśednika i članova Komisije za sprječavanje sukoba interesa.

Odbor se u okviru tačke “Tekuća pitanja”, upoznao i sa dopisom Gorana Đurovića i Slavice Striković, kandidata za članove Savjeta RTCG, broj 00/63/14/14/4/82 od 25 aprila 2014.godine.

Galerija slika