Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 04. jun 2014. 14:52

Održana 36. śednica Administrativnog odbora

Odbor utvrdio tri predloga odluka


Na danas održanoj 36. śednici, Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva, dao je pozitivno mišljenje na Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Stručne službe Zaštitnika/ce ljudskih prava i sloboda, broj 01-305/2014.od 8.maja 2014.godine.

Na śednici je u svojstvu predlagača akta, saglasno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, učestvovao u radu Šućko Baković, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda i Ivan Krkeljić, prvi savjetnik Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Odbor je na predlog Kluba poslanika Demokratskog fronta, broj 00-63-14/14-77 od 3. juna 2014.godine, utvrdio dva predloga odluka. S tim u vezi, Odbor je odlučio da predloži Skupštine Crne Gore sljedeće:

- da za člana Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore, izabere poslanika Emila Labudovića; i
- da za člana Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore, izabere poslanika Milutina Đukanovića.

Takođe Odbor je na predlog Kluba poslanika Socijaldemokratske partije, utvrdio Predlog odluke o imenovanju jednog člana Žirija za dodjeluTrinaestojulske nagrade. Odbor je predložio Skupštini da za člana Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade imenujue prof. dr Iliju Vujoševića.

Administrativni odbor je u okviru tačke “Tekuća pitanja” odlučio da na nekoj od narednih śednica:

- nastavi postupak imenovanja Državne izborne komisije ;
- pokrene postupak imenovanja dva člana Savjeta Agencije za elektronske medije, iz reda kandidata nevladinih organizacija iz oblasti medija i kandidata Crnogorskog P.E.N. ; i
- pokrenuo postupak imenovanja predśednika i članova Komisije za sprječavanje sukoba interesa.

Odbor se u okviru tačke “Tekuća pitanja”, upoznao i sa dopisom Gorana Đurovića i Slavice Striković, kandidata za članove Savjeta RTCG, broj 00/63/14/14/4/82 od 25 aprila 2014.godine.