Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 19. februar 2015. 11:04

Održana 49. śednica Administrativnog odbora

Usvojen Godišnji izvještaj o radu Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore za 2014. godinu i utvrđeno više predloga odluka

Na danas održanoj 49. śednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 25. saziva, Odbor je dao pozitivno mišljenje na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Službe Zaštitnika/ce ljudskih prava i sloboda, broj 00-63-14/14-197 od 31. decembra 2014. godine. Na śednici su u svojstvu predlagača akta, saglasno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, učestvovali u radu Zdenka Perović, zamjenica Zaštitnika/ce ljudskih prava i sloboda i Ivan Krkeljić, prvi savjetnik Zaštitnika/ce ljudskih prava i sloboda.
Odbor je dao saglasnost i na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji Službe Skupštine. U svojstvu predlagača akta, saglasno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore u radu śednice učestvovao je generalni sekretar Skupštine Crne Gore, Siniša Stanković.
Administrativni odbor Skupštine Crne Gore, jednoglasno je usvojio Izveštaj o radu Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore za 2014. godinu. U Izvještaju o radu za prethodnu godinu, dat je sveobuhvatan prikaz aktivnosti i rezultata rada Odbora, u okviru kojih se posebno izdvaja kadrovska, zakonodavna i nadzorna aktivnost Odbora.
Administrativni odbor je takođe, na Zahtjev Kluba poslanika Demokratske partije socijalista i Kluba poslanika Albanskih partija ( FORCA, DP), HGI i LPCG, odlučio da predloži Skupštini Crne Gore:
- da se razriješi dužnosti člana Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, poslanik Šefkija Murić a da se za člana Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, izabere poslanik Genci Nimanbegu;
- da se razriješi dužnosti člana Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, poslanik Genci Nimanbegu a da se za člana Odbora za politički sistem pravosuđe i upravu, izabere poslanik Šefkija Murić.
Odbor je takođe na predlog Kluba poslanika Bošnjačke stranke, broj 00-63-14/14-196 od 24. decembra 2014. godine, odlučio da predloži Skupštine Crne Gore:
- da se za člana Administrativnog odbora i Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore, izabere poslanik Rešad Sijarić.
Odbor je u nastavku śednice razmotrio i zahtjev predśednika Kluba samostalnih poslanika o učešću članova Kluba samostalnih poslanika u radu radnih tijela Skupštine Crne Gore, i u vezi s tim odlučio da se shodno članu 26 stav 1 tačka 2 Poslovnika Skupštine Crne Gore, obrati Kolegijumu predśednika Skupštine Crne Gore.
U okviru tačke dnevnog reda “Tekuća pitanja”, Odbor je konstatovao ostavku doc. dr Branke Bošnjak, na dužnost zamjenice predśednika Administrativnog odbora. Takođe u okviru ove tačke dnevnog reda Odbor je razmotrio zahtjev Gorana Đurovića, predstavnika Koalicije NVO-saradnjom do cilja, za učešćem na śednici Administrativnog odbora, a u vezi sa razrješenjem člana Savjeta Agencije za elektronske medije.
S tim u vezi Odbor je odlučio da pozove Gorana Đurovića da prisustvuje śednici na kojoj će se raspravljati o inicijativi za razrješenje člana Savjeta Agencije za elektronske medije, dok će se na samoj śednici donijeti odluku o njegovom učešću u radu.

Galerija slika