Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 19. februar 2015. 11:04

Održana 49. śednica Administrativnog odbora

Usvojen Godišnji izvještaj o radu Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore za 2014. godinu i utvrđeno više predloga odluka

Na danas održanoj 49. śednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 25. saziva, Odbor je dao pozitivno mišljenje na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Službe Zaštitnika/ce ljudskih prava i sloboda, broj 00-63-14/14-197 od 31. decembra 2014. godine. Na śednici su u svojstvu predlagača akta, saglasno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, učestvovali u radu Zdenka Perović, zamjenica Zaštitnika/ce ljudskih prava i sloboda i Ivan Krkeljić, prvi savjetnik Zaštitnika/ce ljudskih prava i sloboda.
Odbor je dao saglasnost i na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji Službe Skupštine. U svojstvu predlagača akta, saglasno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore u radu śednice učestvovao je generalni sekretar Skupštine Crne Gore, Siniša Stanković.
Administrativni odbor Skupštine Crne Gore, jednoglasno je usvojio Izveštaj o radu Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore za 2014. godinu. U Izvještaju o radu za prethodnu godinu, dat je sveobuhvatan prikaz aktivnosti i rezultata rada Odbora, u okviru kojih se posebno izdvaja kadrovska, zakonodavna i nadzorna aktivnost Odbora.
Administrativni odbor je takođe, na Zahtjev Kluba poslanika Demokratske partije socijalista i Kluba poslanika Albanskih partija ( FORCA, DP), HGI i LPCG, odlučio da predloži Skupštini Crne Gore:
- da se razriješi dužnosti člana Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, poslanik Šefkija Murić a da se za člana Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, izabere poslanik Genci Nimanbegu;
- da se razriješi dužnosti člana Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, poslanik Genci Nimanbegu a da se za člana Odbora za politički sistem pravosuđe i upravu, izabere poslanik Šefkija Murić.
Odbor je takođe na predlog Kluba poslanika Bošnjačke stranke, broj 00-63-14/14-196 od 24. decembra 2014. godine, odlučio da predloži Skupštine Crne Gore:
- da se za člana Administrativnog odbora i Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore, izabere poslanik Rešad Sijarić.
Odbor je u nastavku śednice razmotrio i zahtjev predśednika Kluba samostalnih poslanika o učešću članova Kluba samostalnih poslanika u radu radnih tijela Skupštine Crne Gore, i u vezi s tim odlučio da se shodno članu 26 stav 1 tačka 2 Poslovnika Skupštine Crne Gore, obrati Kolegijumu predśednika Skupštine Crne Gore.
U okviru tačke dnevnog reda “Tekuća pitanja”, Odbor je konstatovao ostavku doc. dr Branke Bošnjak, na dužnost zamjenice predśednika Administrativnog odbora. Takođe u okviru ove tačke dnevnog reda Odbor je razmotrio zahtjev Gorana Đurovića, predstavnika Koalicije NVO-saradnjom do cilja, za učešćem na śednici Administrativnog odbora, a u vezi sa razrješenjem člana Savjeta Agencije za elektronske medije.
S tim u vezi Odbor je odlučio da pozove Gorana Đurovića da prisustvuje śednici na kojoj će se raspravljati o inicijativi za razrješenje člana Savjeta Agencije za elektronske medije, dok će se na samoj śednici donijeti odluku o njegovom učešću u radu.