Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 21. decembar 2015. 11:57

Održana 61. śednica Administrativnog odbora

Odbor dao saglasnost na Pravilnik o dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Službe Državne izborne komisije

Na danas održanoj 61. śednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 25. saziva, Odbor je dao saglasnost na Pravilnik o dopuni Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Službe Državne izborne komisije, broj 311 od 17. decembra 2015. godine. Predlogom o dopuni Pravilnika sistematizuju se dva radna mjesta, i to: samostalni/a savjetnik/ca I, pravni fakultet; i samostalni/a savjetnik/ca II, elektrotehnički fakultet ili drugi fakultet prirodnih ili tehničkih nauka, sa informatičkim znanjem.

Shodno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, u svojstvu predlagača akta, učestvovali su u radu Budimir Šaranović, predśednik Državne izborne komisije, i Milisav Ćorić, sekretar Držvne izborne komisije.

Takođe, Administrativni odbor je utvrdio i Predlog odluke o imenovanju jedne članice Državne izborne komisije. Na Predlog Kluba poslanika Demokratske partije socijalista broj 00-63-14/15-178 od 16. decembra 2015. godine, Odbor je odlučio da predloži Skupštini Crne Gore da se za članicu Državne izborne komisije imenuje Nataša Pešić.

U okviru tačke dnevnog reda “Tekuća pitanja”, članovi Odbora su konstatovali, da shodno članu 107 stav 2 Zakona o sprečavanju korupcije, danom početka rada Agencije za sprječavanje korupcije prestaje sa radom Komisija za sprječavanje sukoba interesa. S tim u vezi, Odbor je odlučio da upozna Kolegijum predśednika Skupštine Crne Gore, radi konstatovanja prestanka mandata predśednika i članova Komisije zaključno sa 31. decembrom 2015. godine, kako bi se stekli uslovi da Administrativni odbor donese  odgovarajuća rješenja.

 

 

 

 

Galerija slika