Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 21. decembar 2015. 11:57

Održana 61. śednica Administrativnog odbora

Odbor dao saglasnost na Pravilnik o dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Službe Državne izborne komisije

Na danas održanoj 61. śednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 25. saziva, Odbor je dao saglasnost na Pravilnik o dopuni Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Službe Državne izborne komisije, broj 311 od 17. decembra 2015. godine. Predlogom o dopuni Pravilnika sistematizuju se dva radna mjesta, i to: samostalni/a savjetnik/ca I, pravni fakultet; i samostalni/a savjetnik/ca II, elektrotehnički fakultet ili drugi fakultet prirodnih ili tehničkih nauka, sa informatičkim znanjem.

Shodno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, u svojstvu predlagača akta, učestvovali su u radu Budimir Šaranović, predśednik Državne izborne komisije, i Milisav Ćorić, sekretar Držvne izborne komisije.

Takođe, Administrativni odbor je utvrdio i Predlog odluke o imenovanju jedne članice Državne izborne komisije. Na Predlog Kluba poslanika Demokratske partije socijalista broj 00-63-14/15-178 od 16. decembra 2015. godine, Odbor je odlučio da predloži Skupštini Crne Gore da se za članicu Državne izborne komisije imenuje Nataša Pešić.

U okviru tačke dnevnog reda “Tekuća pitanja”, članovi Odbora su konstatovali, da shodno članu 107 stav 2 Zakona o sprečavanju korupcije, danom početka rada Agencije za sprječavanje korupcije prestaje sa radom Komisija za sprječavanje sukoba interesa. S tim u vezi, Odbor je odlučio da upozna Kolegijum predśednika Skupštine Crne Gore, radi konstatovanja prestanka mandata predśednika i članova Komisije zaključno sa 31. decembrom 2015. godine, kako bi se stekli uslovi da Administrativni odbor donese  odgovarajuća rješenja.