Odštampajte ovu stranicu
nedjelja, 16. mart 2014. 19:12

U Bukureštu održan “Dvanaesti sastanak Radne grupe Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi - SEECP PD“

Utvrđen Nacrt poslovnika i Nacrt inauguralne deklaracije

U Bukureštu je, u okviru rumunskog predśedavanja Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi „SEECP PD”, 16. marta održan Dvanaesti sastanak Radne grupe parlamentarne dimenzije ove inicijative, na kojem je učestvovao predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, prof. dr Miodrag Vuković, u svojstvu člana Radne grupe.

Na sastanku kojem su prisustvovali poslanici i nacionalni koordinatori iz devet parlamenata država članica „SEECP“ razmatran je Nacrt poslovnika o radu Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi i Nacrt inauguralne deklaracije. Takođe, razmatrani su amandmani  na predložene tekstove ovih dokumenata kao i izvještaj o radu Rade grupe “SEECP PD”.

Članovi Radne grupe uspjeli su da dođu do konsenzusa i utvrdili predloge akata koji će biti stavljeni na razmatranje i usvajanje na Inauguralnoj śednici Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi koja će biti održana u period od 9. do 11. maja tekuće godine u Bukureštu. Na sastanku je, takođe, dogovoreno da se u cilju jačanja institucionalnog okvira Parlamentarne skupštine SEECP, nakon inauguralne śednice, nastave razgovori  u okviru Ad-hoc radnih tijela o formiranju Sekretarijata Parlamentarne skupštine, kao i oko utvrđivanja predloga budžeta ove organizacije.

Radna grupa „SEECP PD“ formirana je s ciljem osmišljavanja modaliteta funkcionisanja i pripreme pravnog okvira Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi – „SEECP“, čija će inauguralna śednica, shodno zaključcima sa Konferencije predśednika parlamenata održane u Ohridu, biti organizovana u Bukureštu, tokom rumunskog predśedavanja ovom inicijativom.

Galerija slika